Musiikkia meren äärellä - viisi paikkaa, joissa nauttia kesäilloista

by Joona Korja, heinäkuu 16, 2020
Music by the sea – five terraces in Helsinki where to enjoy summer evenings

Kuvittele täydellinen kesäilta. Siihen luultavasti kuuluu hyvä ruoka, seura, juoma ja musiikki. Joskus hyvien paikkojen löytäminen voi kuitenkin olla hankalaa. Tämän vuoksi olemme listanneet viisi paikkaa, missä pääsee nauttimaan loistavasta tunnelmasta - merimaisemaa unohtamatta.

1. Hotel Katajanokka

Kesäperjantaisin ja -lauantaisin hotelli Katajannokan sisäpiha herää henkiin live musiikin saattelemana, kun vaihtuvat artistit soittavat omia biisejä ja covereita ravintola Linnankellarin terassilla. Rosoisten kiviseinien ympäröimä tunnelmallinen puistomiljöö luo yhdessä musiikin kanssa täydellisen kesäillan fiiliksen, johon haluaa jäädä pidemmäksikin aikaa. Tunnelman kruunaa Linnankellarin maukkaat perinteiset kesäherkut, kuten salaatit, burgerit ja ribsit.

Tsekkaa artistikattaus Hotel Katajannokan omilta sivuilta. Huomaa myös torstaisin järjestettävä vankilakierros, jos haluat sukeltaa tarkemmin paikan historiaan. 

2. Uumaja

Trendikäs Kalasatamassa sijaitseva terassi-baari tarjoaa kesäviikonloppuisin musiikkia monenlaiseen makuun. Paikka on erityisesti nuorten suosiossa, mutta terassin rentoa menoa voi suositella aivan kaikille. Uumajasta avautuu myös uudenlainen maisema hämärtyvän keskustan suuntaan.

Nettisivut

Artikkeli jatkuu tapahtumanoston jälkeen

 

3. Allas Sea Pool

Allaksen perinteiset kesäkonsertit jatkuvat koko kesän läpi. Allas Sea Pool tuskin tarvitsee pitkää esittelyä, mutta kesän 2020 konserteista mainittakoon, että lipputulot menevät lyhentämättöminä artisteille. Kesällä lavalle nousee kotimaisia suurnimiä, kuten Reino Nordin, Litku Klementti, Mikael Gabriel, Maija Vilkkumaa ja moni muu. 

Nettisivut

4. Skiffer

Muun muassa liuskapitsoistaan tunnetulla Liuskaluodon Skifferillä perjantai- ja lauantai-iltoja vauhdittavat vaihtuvat Dj kattaukset. Sään yllätyskäänteitä ei tarvitse pelätä, sillä huonolla kelillä bileet siirretään Viiskulman Old Skifferiin.

Nettisivut

5. Merikerho

Merikerhon kohdalla ei tarvitse odottaa viikonloppuun päästäkseen nauttimaan hyvästä menosta, sillä entiseen rahtilaivaan rakennettu terassi ja klubi tarjoaa musiikkia kesän jokaisena päivänä. Merikerhon vierestä löytyvät myös isot terassit lukuisine baarineen ja kahviloineen, joten paikalle kannattaa tulla sekä janoisena että nälkäisenä. Kaikki tämä löytyy Suvilahden rannasta.

Nettisivut

Kesä huipentuu elokuun ensimmäisenä viikonloppuna SeaHelsinki Soundiin, kun suomalaiset eturivin artistit nousevat esiintymään ravintolalaiva M/S Marival II -aluksen kannelle. Ohjelmassa Anssi Kela, Jesse Markin, F, Gasellit, Youghearted, Niila ja Kauriinmetsästäjät. Keikkoja seurataan veneistä ja risteilyalusten kansilta käsin. Liput myydään nyt - ole nopea! 

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

fiSuomi
en_GBEnglish (UK) fiSuomi