10 x ihanimmat merelliset kesäkahvilat Helsingissä

by Joona Korja, heinäkuu 28, 2020
10 x the most adorable summer cafés in Helsinki by the sea

Kesä on tunnetusti vuoden paras päivä, ja siihen kuuluu lukemattomat ovensa avaavat, toinen toistaan ihanimmat, kesäkahvilat. Olemme listanneet tässä artikkelissa kymmenen kesäistä kahvilaa, joissa ainakin kannattaa vierailla kesän aikana - toivottavasti löydät uusia tuttavuuksia tai paikkoja, joihin palata!

Café Blobba

Mustikkamaan Café Blobba tarjoaa merelliset puitteet kahvitteluun, ruokailuun ja juomien nauttimiseen. Yli sadanvuoden ikäisen telakkamestarin talon 100-paikkaisella terassilla tunnelmoidaan kokopäiväisestä auringonpaisteesta, viikonloppuisin vaihtuvista DJ:stä ja elävästä musiikista ja aamujoogasta, jonka jälkeen voi jäädä istahtamaan brunssille. Sateen yllättäessä sisätilat antavat mahdollisuuden nauttia kahvihetkistä. Yllättävänä yksityiskohtana mainittakoon, että Blobba Cafessa on aitoa kaivovettä, lähes keskellä pääkaupunkia! 

Kahvila Tyyni

Hurmaava kahvilaterassi Töölönlahdella ihastuttaa sekä maisemalla että kahvilan herkuilla. Kahvin voi nauttia myös laiturinnokassa. Seuraa kahvila Tyynen facebook-sivuja musiikkitapahtumien osalta! 

Kahvila Kampela

Ihastuttava pieni punainen mökki satamassa tarjoaa mm. maistuvaa lohikeittoa ja muurinpohjalettuja. Isolta terassilta aukeaa hieno maisema Vuosaaren Urheilukalastajien venesatamaan ja koirakaverit ovat tervetulleita mukaan terassille.

Regatta

Legendaarinen kahvila Regatta on enemmän kuin vain kesäkahvila, sillä paikka on auki vuoden jokaisena päivänä. Olisi kuitenkin vääryyttä jättää se listalta pois. Kesäisin kahvilan edestä saa vuokrattua sup-lautoja, kanootteja ja kajakkeja - täydellinen kombo pullakahvin kanssa! 

Artikkeli jatkuu tapahtumanoston jälkeen

Ihana Kahvila

Kahvilan nimi kuvastaa hyvin myös kahvilan tunnelmaa. Tämä Sompasaaressa sijaitseva paikka tarjoaa graffitien ja meren ympäröimänä urbaania tunnelmaa aamusta iltaan, sekä ohjelmaa joogatuntien ja jazzin muodossa.

Lauttasaaren paviljonki

Lauttasaaren paviljonki on mainio kesäkohde sellaisenaan tai yhdistettynä rantapäivään tai iltalenkkiin. Paikasta jää mieleen varsinkin kaksi asiaa: terassin tunnelmalliset valoketjut ja kahvilan maukkaat herkut. Valikoima on aina laaja - niin ruoassa kuin juomissakin.

Café Torpanranta

Munkkiniemen rannassa sijaitseva kahvila osuu sopivasti kohdalle rantaviivaa pitkin lenkkeillessä. 

”Torpanranta on läntisen Helsingin merellisin kahvila, hienojen ulkoilu- ja pyöräilyreittien varrella, useiden museoiden lähellä ja uimarannan vieressä. Isolle terassillemme tullaan nauttimaan viileistä juomista, salaateista ja kahvista, ja tietysti ihailemaan merimaisemaa.” kahvilanpitäjä kertoo. 

Satamakahvila Messi 

”Satamakahvila Messi on toteutunut unelma. Kesätyö meren ääressä oman kodin vieressä on kaikkea mitä voi kesältä kaupungissa toivoa” kertoo ravintoloitsija Roope Juutinen. 

Suojaisessa Sarvaston satamassa puhaltelee lempeät tuulet, joten terassi on täydellinen paikka drinkille tai aterialle. Messin erikoisuus on pitkään kypsytettyyn porsaan kylkeen tehty korean pork burger. Terassilta voi ihailla sataman veneitä tai vaikka vuokrata oman veneen, kajakin tai suppilaudan ja lähteä itse vesille. 

Café Ursula 

Historiallinen ja perinteikäs Café Ursula on avattu jo vuonna 1952. Kahvilan tuotot ohjataan hyväntekeväisyyteen eli herkuttelemalla teet samalla hyvää. Ursulassa järjestetään myös pitkin kesää klubi-iltoja livemusiikilla ja DJ:illä. 

Johan & Nyström

Kanavarannan baarien keskeltä löytyy yhtä tunnelmallinen kahvila, jonka kahvi sopii vaativaankin makuun. Punaiset kiviseinät ja jykevät puurakenteet tarjoavat lähes keski-Eurooppalaista tunnelmaa. Kesäisin kahvin voi nauttia ulkona värikkäiden pöytien ääressä ihmis- ja venevirtaa seuraillen.  

Muista myös vuoden mielenkiintoisimmat fastarit. Vene- ja risteilyliput myydään nyt!

SeaHelsinki Sound

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

fiSuomi
en_GBEnglish (UK) fiSuomi