SeaHelsinki suosittelee - TOP 5 parasta merellistä ravintolaa Helsingissä

by Joona Korja, kesäkuu 10, 2020
SeaHelsinki recommends – 5 Best Restaurants in Helsinki by the Sea

Ravintolat aukaisevat oviaan ja terassejaan pitkän tauon jälkeen, mutta minne sitä pitäisi suunnata? Valintaa helpottamaan SeaHelsinki on listannut viisi omiin suosikkeihin kuuluvaa paikkaa. Löydä seuraavan viikonlopun kohteesi tai kokeile vaikka kaikkia!

Mukana myös ravintoloitsijoiden omat vinkit vierailuun. Aloitetaan! 

1) Restaurant Pyysaari (Palma de Pyy)

”Pyysaaresta on joskus sanottu, että se on Helsingin parhaiten varjeltu salaisuus. Tämä pitää paikkansa siinä mielessä, että moni ensikertalainen hämmästyy paikan suosiota. Miten niin syrjäinen ja vaikeasti löydettävissä oleva paikka voi olla niin monien tiedossa?” kuvaa ravintola Pyysaaren Sara.

Ravintola Pyysaari löytyy varmasti monen suosikkilistalta ja niin myös meidän! Saaren miljöö on vertaansa vailla, joten jos et ole vielä kokeillut paikkaa sen yli 65 vuoden aukiolon aikana - tee se nyt.

Annoksista ravintola Pyysaari suosittelee kappelileipää (henkilökunnan suosikki sunnuntaivuoron alkuun) ja tomaattipohjaista kastiketta. Kastikkeen on Pyysaaren annoksiin aikoinaan 70-luvulla tuonut ravintolan pitkäaikainen ravintolanhoitaja Pekka Manninen. Saksassa työskennellyt Manninen tykästyi paikalliseen "Zigoiner Sauceen" ja halusi muokata sen porsaanleikkeen kylkeen Pyysaaren malliin. Maukas, roheva kastike, jossa on "vähän kaikkea". Kastiketta tuskin on sellaisenaan missään muualla, ja sen juju onkin juuri siinä, että jokainen kokki tekee sen hieman omalla tavallaan.

Ensikertalainen - älä pelästy Google Mapsin kuvaa, jonka mukaan Pyysaari ei ole kiinni mantereessa. Tullisaaresta menee ulkoilutie, jolta pääsee venelaituria pitkin saareen. Katso tarkat saapumisohjeet ja aukioloajat ravintolan sivuilta

2) Cafe Bar Valimo (Suomenlinna)

Cafe Bar Valimo kuvailee itseään ’sataman kapakkana’, jossa ei kuitenkaan harrasteta valmisruokia, vaan kaikki tehdään mahdollisimman pitkälle itse. Yrtit ja kukat kasvatetaan itse ja juomien laadusta pidetään kiinni.

”Valimo on tällainen perheyhteisö sisältäen ravintolan ja vierassataman. Siihen kuuluu meidän oma jengi, vakioveneilijät ja suomenlinnalaisia asukkaita, jotka ovat Valimolla kuin kotonaan. Tämä siis saattaa tarkoittaa saunakaljan hakijaa baaritiskillä pelkkä pyyhe päällä.” ravintolasta kerrotaan.

Valimoon kannattaa siis eksyä muidenkin kun veneilijöiden. Suomenlinnan lauttalaiturista kahvilaan on n. 10 minuutin matka, ja perillä pääsee nauttimaan päivittäin vaihtuvista pastoista ja salaateista. Kannattaa kokeilla myös haukipullia, jotka tehdään käsin paikan omalla reseptillä!

Nettisivut

3) Stansvik

Stansvikin kartano on tullut itselleni alunperin tutuksi juhlapaikkana, jonka paikan päältä tilattuja ruokia ei voinut olla ihailematta. Kesäkuun alusta lähtien kartanolla on tarjottu arkipäivinä lounasta ja viikonloppuisin noutoruokaa.

Tiesitkö, että kartanossa toimii myös leipomo?

Paikan maalaismaiseman ja meren yhdistelmä on lyömätön ja aikaa kannattaa varata myös lähialueella lenkkeilyyn.

Nettisivut

4) Ravintola Pihlajasaari

10 minuutin venematkan päässä Helsingistä, läntisen Pihlajasaaren länsiosasta löytää historiallisen ravintola Pihlajasaaren. Rakennusta on 1920-luvulla vuokrannut mm. John V. Nurminen.

Mukaan kannattaa varata aurinkoisena päivänä ainakin uima-asu, sillä saari on tunnettu pitkistä ja upeista hiekkarannoistaan. Itse ravintolan terassilta avautuu myös ihanat näkymät Suomenlahdelle. 

Tämän kesän henkilökunnan suosikkiannokseksi on valikoitunut vuohenjuustosalaatti, joka on raikas kesäpäivän herkku.

Aukioloajat sekä saapumisohjeet ravintolan omilta sivuilta

5) Fornitaly

Puistomaisema, punainen maalaistalo, ja sen sisällä…Helsingin ehkäpä parasta pitsaa. Fornitalyyn on tullut ajettua jopa sopimattoman pitkiä automatkoja heidän erinomaisen pitsan perässä. Paikka on myös opettanut, mitä sana ’rustiikkinen’ tarkoittaa ruoan kohdalla. Ravintolassa ei ole asiakaspaikkoja, vaan mukaan kannattaa napata viltti ja asettua lähialueelle piknikille nauttimaan kesäpäivästä.

Läheltä löytyy myös Jollaksen kartano ja merikin on lähes kivenheiton päässä.

Ravintolan ja sen uusimmat kuulumiset tavoittaa parhaiden heidän Facebook sivuilta.

Tässä ne sitten olivat - viisi ravintolaa, joissa ainakin kannattaa vierailla kesän aikana. Mikä on sinun suosikkisi? 

 

Onhan sinulla jo liput kesän mielenkiintoisimmille festareille merellä - SeaHelsinki Soundiin? 

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

fiSuomi
en_GBEnglish (UK) fiSuomi