M/S J.L. Runebergin Janne - talvisin opettaja, kesäisin varustamon kokki

by Joona Korja, kesäkuu 15, 2020
Janne from J.L Runeberg – teacher during winter, chef during summer

“Yrityksen tarina alkoi vuonna -86, kun yksi sukulainen osti laivan. Sitä sitten alettiin laittamaan kuntoon talkoovoimin, joihin osallistuin. Ylioppilaaksi valmistuttuani sain lahjaksi yhden osakkeen varustamosta ja siitä asti olen ollut aluksella töissä vuosittain. Nykyään olen kesät aluksen kokkina. Talvisin työskentelen luokanopettajana, joka on pääammattini. 

Aluksen historian aikana on ehtinyt tapahtua vaikka ja mitä. Mieleen tulee ainakin kaikki erityisristeilyt. Esimerkiksi Suomen EU-puheenjohtajuuden aikana järjestettiin virkamiehille risteilyjä, mikä oli kunnon rumba. Aluksen jokainen nurkka katsottiin, taistelusukeltajat tarkistivat aluksen joka puolelta ja laivan piti olla laiturissa jopa karanteenissa. On laivalla kestitty joskus Saksan presidenttiäkin. 

Keväällä koronan iskiessä bisnes loppui kokonaan. Talous oli kuitenkin siinä kunnossa, että ketään ei tarvinnut lomauttaa vaan aika käytettiin aluksen kunnostukseen. Nyt on ainakin priimakunnossa. Toivomme, että kotimaan matkailu nostaa päätään. Tänä vuonna kausi käynnistyy juhannusristeilyllä 19.6. kun aikaisemmin se on aloitettu aina jo äitienpäivänä”

Kuka? Janne Gustafsson, M/S J.L Runeberg
Mistä löytää? https://www.msjlruneberg.fi/ms-j-l-runeberg-kotisivu-mobile/ and facebook https://upload.latest.facebook.com/msjlruneberg/
Ajankohtaista Juhannusristeily 19.6. Varaukset 019 524 3331 tai runeberg@msjlruneberg.fi runeberg@msjlruneberg.fi

M/S J.L Runeberg on 108 vuotta vanha laiva ja nykyisellä omistajalla se on ollut jo 30 vuotta. Alus on omassa luokassaan viimeinen, joka liikennöi vielä rannikolla. Kesällä se kulkee Helsinki-Porvoo ja Helsinki-Loviisa väliä. Reittiliikenteen ulkopuolella se toteuttaa myös tilausristeilyjä. 

Koronarajoitusten aikana alus liikennöi puolella kapasiteetilla eli yli 200 asiakkaan sijaan mukaan otetaan vain 100. Lisäksi risteilyn aikana noudatetaan aina erityistä varovaisuutta. 

Artikkeli on osa #HumansofSeaHelsinki sarjaa, jossa esittelemme viikoittain Helsingin merellisiä yrittäjiä ja heidän tarinoita. Tarinat julkaistaan SeaHelsingin sivuilla, facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

fiSuomi
en_GBEnglish (UK) fiSuomi